14 Aralık 2014 Pazar

ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ NEDİR ?

ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ NEDİR?
Göze hoş görünen dişler ve sağlıklı diş etleri olan bir ağız kişinin yaşamına pozitif izlenimler katar. Kişinin sadece genç görünmesini değil kişinin kendine güvenini ve saygısını kazandırır. Kısaca güzel ve pozitif bir gülüş hayatınızı değiştirebilir.
Estetik diş hekimliği, bilim, teknoloji ve sanatın karışımıdır. Tek amacı da "kişisel ve doğal güzelliği" yakalamaktır.

DİŞ BEYAZLATMA (BLEACHING)

Beyaz dişler sağlıklı, temiz ve bakımlı kişiliğin simgesidir. Zaman geçtikçe dişleriniz belli derecelerde sararmaya başlar. Tabi ki içtiğiniz çay, kahve, sigara, kırmızı şarap renk değişimini hızlandırır.
OFFICE BLEACHING SİSTEMİ
Diş beyazlatma için çok değişik ürünler mevcuttur. Bizim önerimiz doktor kontrolünde beyazlatma işlemini yaptırmanızdır. Günümüzde beyaz dişlere kavuşmak klinik ortamında 1-2 saat içinde mümkün olmaktadır. Öncelikle diş taşı temizliği yapılır.

HOME BLEACHING SİSTEMİ
Home Bleaching Sistemi beyazlatmanın başarılı olabilmesi için öncelikle hekim tarafından diştaşı temizliği yapılmalıdır. Dişlerin tüm yüzeylerinin temizliğinden sonra, ağızdan alınan ölçülere göre ( kişiye özel olarak ) laboratuvarda saydam plastik bir taşıyıcı kalıp ( plak ) hazırlanır. İyi üretilmiş bir plakta diş beyazlatma jeli için özel yerler ayrılmıştır. Set halinde şırıngalarda sunulur ve taşıyıcı kalıpta hazırlanmış olan bu özel yerlere sıkılarak ağıza uygulanır. Günde ortalama 6-8 saat ( tercihen uykuda ) takılır. Dişlerinizde daha önce yapılmış olan dolgular ve kaplamalar bu sekilde beyazlatılamazlar, renkleri aynı kalır. . .
Beyazlatma işlemi herkese uygulanabilirmi ?
Hemen herkese beyazlatma tedavisi uygulanabilir. Ancak hamile ya da emziren anneler ile çocuklarda yeterli araştırmalar olmadığından kliniğimizde bu hastalara beyazlatma tedavisi uygulanmamaktadır. Yaklasik %10 luk bir hasta grubunda başarı elde edilemeyebilir.  
Neden bazı insanların dişleri gri ya da koyu sarı renkli ?
Dis rengi aynı göz ya da ten rengi gibi kişiden kişiye farklılık gösterir. Diş rengini etkileyen bir çok faktör vardır. Bunlar : Kalıtımsal etkenler, dış etkenlerin ( çay, kahve, sigara gibi ) boyaması, gelişim çağında alınan antibiyotik ya da florür , yaşlılık, beslenme tarzı , dişe gelen bir darbe olabilir.
Dişler beyazlatmadan sonra eski haline geri dönermi ?
Beyazlatma tedavisi uygulanan hastalarin %75'inde geri dönüş görülmemektedir. Ancak değisim olduğunu söyleyen %25'lik grupta 6 ayda bir yalnızca bir gece uygulama yaparak, ilk uygulama sonrası ortaya çıkan beyazlık tekrar elde edilmektedir.
Tedavi süresince nelere dikkat etmek gerekir ?
Beyazlatma işlemi süresince, dişlerde renkleşmelere yol açabilen gıdalar ( çay-kahve. . . gibi ) tüketilmemelidir. Tedavi sırasında en sık görülebilen hassasiyet problemi gelişen ilaçlar sayesinde oldukça azalmıştır. Hastaların %5 - 15'inde görülebilen hassasiyet en çok soğukta kamaşmalar olarak tarif edilmektedir. Ancak bu sorunlar, bir kaç gün içinde ortadan kalkar.
Adeziv sistem (bonding) nedir?
Dişin rengini veya şeklini değiştirmek, büyütmek ya da bir kusurunu tedavi etmek amacıyla dişe yapılan ilavelerdir.
Bonding, günümüzde en çok ve en son uygulanan koruyucu dişhekimliği işlemlerinden biridir. Çoğu durumda, en az miktarda diş kaybı ile bu işlem gerçekleştirilir.

Bu sistem uygulanırken ağrı hissedilir mi?
Hayır! Pek çok durumda, dişi uyuşturmaya bile gerek duymadan bu işlem uygulanabilir.
Doğal görünür mü?
Evet! Kozmetik dişhekimliğinde yetkin bir dişhekimi tarafından yapıldığında doğal görünür.
Adeziv sistem uygulanan dişlerde zamanla renk değişimi olur mu?
Mikrofil ajanlar, en ileri tekniklerle elde edilmiş olup, hemen hemen diş yapısıyla aynı özellikler taşırlar ve ancak normal dişler kadar renk değiştirirler. Yüzey pürüzlülüğü, cilalama ile en aza indirildiğinde lekelenmeye karşı dayanıklılığı artar. Dış faktörlerin sebep olduğu (sigara, çay, kola, kahve vb. ) olası lekelenmeler ise, rutin diş muayenelerinde giderilebilir.
Bu sistemin uygulandığı dişler özel bir bakım gerektirir mi?
Bu konuda bazı sınırlamalar mevcuttur. Çok sert nesneleri (buz, şeker gibi) ısırmaktan kaçınmalıdır. Ayrıca tırnak yeme gibi olumsuz alışkanlıklardan uzak kalınmalıdır.
Bir adeziv sistemin ömrü ne kadardır?
Bu süre, kullanılan malzemenin kalitesine ve dişhekiminin becerisine bağlıdır. Son teknoloji ile üretilen malzemelerin ömrü 5 ila 10 yıldır. Bonding (adeziv sistem) uygulanmış bir dişe, daha sonra yeniden bir bonding işlemi yapılabilir.
Bu işlem pahalı mıdır?
Genellikle diğer estetik işlemlere göre daha ekonomiktir. Ücreti belirleyen faktör, kullanılan malzeme ve seçilecek tedavi türüdür.
Tedavi süresi ne kadar dır?
Size, güzel ve kendinizden emin bir gülümseme armağan edecek olan bu işlem için pek çok kez bir seans (15 dakika - 1 saat) yeterlidir. Uygulanacak seans sayısı, yapılacak işleme göre değişir.
Bu işlem herkese uygulanabilir mi?
Evet! Hemen hemen bütün yaş gruplarına bu tedavi metodu uygulanabilir. Çocuklar, ergenlik çağındakiler, yetişkinler ve yaşlılar görünüşlerini ve gülümsemelerini bu metot sayesinde daha da güzelleştirebilirler.
Laminate Venerler (yaprak porselenler)Nedir?
Laminate porselenler özellikle ön grup dişlerde kullandığımız çok ince seramik materyallerdir. Dişlerinin şeklinden ve renginden memnun olmayan, kırık, aşınmış, üst üste binmiş dişlere sahip olanlarda, diestema dediğimiz dişleri arasında aralık bulunan kişilerde uygularız. En önemli özelliği dişlerin ön yüzeylerinde ortalama 0.5-0.8 mm. lik bir aşındırma yapılarak dişin hazırlanmasıdır. Dolayısıyla yapılan porselen çok ince ve kırılgandır. Ancak yapılan araştırmalar göstermiştir ki, dişe travma geldiğinde diş kırıldığı halde laminate porselenle diş birbirinden ayrılmamıştır.
Porselen laminateler "günümüz adhesive teknikleri" denilen çok özel bir teknikle dişe yapıştırılırlar. Peki nasıl oluyor da bu kadar kırılgan ve ince bir porselen böyle güçlü bir yapı gösteriyor? İşte burada bilim-teknik-sanat üçlüsü devreye giriyor. Laminate porselen yapıştırıldıktan sonra diş minesiyle aynı fiziksel özellikleri gösteriyor. Bu söylediklerimiz dişlerin aşındırılması, ölçü alınması, laminatelerin yapım aşamaları ve yapıştırılması çok hassas ve titiz bir şekilde hazırlanan porselenler için geçerlidir. Aksi takdirde olumsuz sonuçlarla karşılaşılabilir. Bugün laminate porselenler adhesive ve bonding teknikleri içinde estetikte diş hekimliğinin geldiği son noktadır.
Ön değerlendirme
Bu randevuda hastanın, problemleri, ihtiyaçları, beklentileri dinlenir. Hastanın beklentileri önemlidir çünkü gerçeküstü beklentiler hastayı hayal kırıklığına uğratır. Hasta özellikle konuşturularak diş-çene-yüz ilişkileri değerlendirilir. Bu randevuda ağız içi, dışı ve yüz fotoğrafları alınır. Rahat konumdayken dudak kapanış ve gülümseme fotoğrafları çekilir. Ayrıca alt-üst çene modelleri elde edilir. Dişlerinin renk kaydı alınır. Hastadan panaromik film denilen tüm diş ve çene röntgeni alınır.
Tedavi seçeneği
Bu aşamada elde edilen veriler değerlendirilir ve tedavi seçenekleri sunulur. Hastayla beraber ağız modeli ve fotoğrafları değerlendirilir. Hastanın beklentileri doğrultusunda olabilecek son hali tartışılır. Günümüz teknolojisiyle son hali görüntüleri bilgisayar ekranında gösterilebilir.
Tedavi Planı
Bu aşamada hastayla beraber en uygun tedevi planı kesinleştirilir. Aslında her diş doktoru hastasına en uygun tedavi planını sunmak ister. Ancak doktorunuzu kısıtlayan bazı etkenler olabilir(hastaların sosyo-ekonomik düzeyleri, kültürel yapıları gibi). Bu durumda diş doktoru hastasıyla son durumun tedavi ve estetik düzenleme sonucu nasıl olması gerektiğini anlatır.


Laminate Porselenlerin Diğer Sistemlere Göre Avantajları Nelerdir?
Laminate porselenlerin iki önemli avantaji vardır.
1- tamamen dişin minesini taklit ederler. Diş minesine ışık geldiğinde ışığı absorbe eder. Geri yansıtmaz. Buna translusensi denir. Minenin karakteristik özelliğidir. Laminate de ışık geldiğinde mine gibi absorbe eder ve minenin doğal rengi, dokusu, parlaklığı hissedilir.
2- Renk değişmezliği. Diğer bonding materyalleri zaman içersinde içtiğiniz çay, kahve, sigara ile rengi değişir. Laminate bir seramik türü olduğundan dolayı ve içerdiği cam partiküllerinden dolayı yüzey rengi değişmez ve pürüzsüz kalır.
Laminate Porselenler Kimler İçin Uygundur?
  • Ön grup dişlerinde ufak kırık, çentik ya da form bozukluğu olan kişilerde
  • Dişlerinin renginde bozukluk olan ya da renginden memnun olmayan kişilerde
  • Dişlerinde tetrasiklin ya da aşırı flor alınması sonucu oluşan lekelenmelerde
  • Travma ya da kanal tedavisi sonucu renk değişikliği olan dişlerde
  • Ön grup dişleri aralıklı olan kişilerde
İlk adım dişin hazırlanması : Dişin ön yüzeyinin kesilmesi
Bu aşamada gerekirse anestezi yapılabilir. Amaç olabildiğince en az kesim yapmaktır. Vakaya göre değişmekle beraber 0. 5 mm. ile 1. 00 mm. arasında kesim yapılır. Ayrıca eşit kalınlıkta laminate yüzeyi elde etmektir ve kesim o doğrultuda yapılır. Bazen dişlerin doğal konumları o kadar geridedir ki dişte kesim yapılmasına gerek kalmayabilir.
Ölçü alınması
Laminate porselenlerin ölçüleri çok hassas tekniklerle ve hassas ölçü maddeleriyle alınır. Ölçü alındıktan sonra laboratuarda modelleriniz elde edilir. Teknisyen ve doktorunuz bu aşamada beraber konsultasyon yaparlar. Ölçü alındıktan sonra laminatelerinizin takılmasi 1 ila 2 hafta arasında değişecektir.
Geçicileriniz
Dişleriniz kesildikten sonra ön bölgede pürtüklü yüzeyler hissedeceksiniz. Ayrıca dilinizle çıkıntılı ya da köşeli alanlar hissedebilirsiniz. Dişinizin ön yüzeyindeki minesi azaltıldığı için bazı durumlarda hafif sıcak-soğuk hassasiyeti hissedebilirsiniz. Bu nedenlerden dolayı bekleme süresi içinde size geçici laminateleriniz takılır. Bu laminateler kompozit materyalinden yapılır.
Laminate porselenlerin yapıştırılması
Laminateleriniz yapıştırılmadan önce herşeyin istenildiği gibi olup olmadığını anlamak için bir prova yapılır. Bazen laminateleriniz ideal şekilde olduğu halde doktorunuz bazı değişiklikler yapmak isteyebilir.
Porselen laminatelerin gerçek rengi ancak yapıştırılacak simanla ortaya çıkar. Laminateler çok ince olduğundan prova sırasında yapıştırılmadığı için tam net rengini göremezsiniz. Bu durumda başta kararlaştırdığınız rengi doktorunuz size ancak laminateleri yapıştırdıktan sonra gösterecektir. .
Laminate porselenlerinizin bakımı
Laminate porseleninizle dişin dişetine yakın kısmında kesinlikle bakteri plaklarının birikmesine izin vermemelisiniz. Zaten gerek klinik gerekse laboratuar aşamasında doktorunuz bu bölgeye çok önem vermiştir. Siz de biraz daha özenle bu bölgeyi fırçalayarak korumalısınız. Aksi takdirde buradaki plak birikimi dişeti iltihabına ve hatta dişeti çekilmesine sebep olacaktır.
Aşırı ve sert kuvvetlerden kaçınmalısınız. Örneğin çeşitli darbeler, devamlı tırnak yeme, ağzınıza darbe gelecek bir spor aktivitesiyle uğraşıyorsanız ağız koruyucu takmalısınız. Eğer gece diş sıkma alışkanlığınız varsa mutlaka doktorunuzun yaptığı koruyucu plakları takmalısınız.
Tabi ki altı ayda bir diş doktorunuza mutlaka görünüp özellikle bakteri plakları oluşup oluşmadığını kontrol ettirmelisiniz.                 
  İNLEY-ONLEY PORSELENLER
Estetiğin bu kadar önemli olduğu günümüzde arka bölgelerdeki amalgam dolgular çıkarılıp yerine porselen inley dolgular yapılabilir. Tabi porselen dolguların estetiğin yanında daha sonra sıralayacağımız birçok avantajlari da vardır.
Porselen dolgular dişe açılan kavite (çürük temizlendikten sonraki boşluk) içine tam olarak yerleştirilen sert, dayanıklı, estetik dolgulardır. Özel simanlarla ya da bondingleme(kimyasal ve çok aşamalı yapıştırma sistemi) yöntemiyle yapıştırılırlar. İnley porselenler sadece dişin çiğneyici yüzeyine yapılan dolgulardır. Onley porselenler ise dişin yan yüzeylerini içine alan daha geniş dolgulardır.
İnley - Onley Porselenlerin Avantajları
Porselen dolgular dişte fazla madde kaybı olmaması amacıyla yapılırlar. Sadece çürük belli kurallar dahilinde temizlenir. Dişin ölçüsü alınır. Model elde edilir. Laboratuara yollanır. Porselen onleyiniz laboratuardan geldikten sonra dişe yapıştırılır. Bir çok avantajları vardır. En önemlileri şunlardır:
  1. Bildiğimiz kron kaplamalar gibi dişte kesim yapılmaz ve dişte madde kaybını önler. Sadece çürük temizlenir. Dişte kaybolmuş madde anahtar-kilit gibi yerine sıkıca yerleştirilir.
  2. Kompozit dolgular (Diş rengine uygun yapılan dolgular) gibi zamanla renk değiştirmezler. Porselenden yapıldıkları için renk veren maddeler üzerine yapışmazlar.
  3. Sağlam yapıları nedeniyle dişe gelen kuvvetlere karşı dişi korurlar.
  4. Amalgam dolgular gibi dişte estetik kaybına neden olmazlar. Doğal görünümdedirler. Aynen dişinizin renginde yapılırlar.
  5. Yapılmaları için sadece 2 seans gereklidir.
  6. Yüzeyleri cilalı olduğu için gıda artıkları yapışmazlar. Bundan dolayı daha hijyeniktirler.
  7. Porselen oldukları için yapıştırıldıktan sonra kompozit dolgularda görülebilen "polimerizasyon büzülmesi" dediğimiz küçülme olmadığı için dişlerde soğuk-sıcak gibi hassasiyetler görülmez, tekrarlayan çürükler oluşmaz.
  8. Aşırı madde kaybı olmuş, özellikle kanal tedavisi görmüş dişlerde adhesive (yapıştırma) sistemlerinden yararlanılarak dişin kaybedilen kısımları porselen onleylerle yerine konulabilir.


Kuron ve Köprü Nedir?
Kuron: Çürük kırık veya başka bir nedenle aşırı madde kaybı olan dişlerin küçültülüp kaplanması işlemidir.
Kuron aşağıdaki durumlarda yapılabilir,
  • yeterince diş desteğinin olmaması durumunda büyük bir dolguyu restore etmek için,
  • zayıf dişlerin kırılmasını önlemek için,
  • bir diş implantına üst yapı olarak,
  • kırık, şekli bozuk veya renklenmiş dişleri kaplamak için.
Köprü:
Bir veya birden fazla diş eksikliğinde, komşu dişlerin küçültülüp, bunlara gelen özel kaplamalardan destek alınılarak ara boşlukların doldurulması işlemidır.
Herhangi bir nedenle diş kaybı meydana geldiğinde komşu dişlerde bu boşluğa doğru hareket başlar. Bunun sonucunda yandaki dişlerde dişeti problemleri, bu boşluğa devrilmeye bağlı kemik kayıpları, estetikte bozulma ve çiğneme kuvvetlerinde değişiklikler meydana gelir. Eğer uzun süre bu boşluk implant yada köprü ile restore edilmezse bu komşu dişlerde de kayıplar olabılır.
METAL DESTEKLİ KURON VE KÖPRÜLER
Altyapı olarak standart metal "quotni-co" veya değerli metal "quotau" alaşımlar kullanılabilir. Altın diş hekimliğinde kullanılan maddeler içinde, diş ve dişeti ile uyumlu en kıymetli malzemelerden birdir. Bu yüzden değerli metal kullanılarak yapılan uygulamalar ile daha sağlıklı ve estetik sonuçlar elde edilir.

METAL DESTEKSİZ FULL PORSELEN KURONLAR
Güçlendirilmiş porselenden yapılırlar. Kuronların görüntüsünü pek çok şey etkilese de en önemlisi ışığa verdikleri tepkidir. Doğal dişler ışığı geçirir. Bunun sonucu olarak da dişte derinlik ve canlılık ortaya çıkar. Metal desteksiz porselen kuronların (full porselen) ışık geçirme özelliklerinden dolayı, derinlik ve canlılıkları daha fazladır böylece doğal dişe en yakın sonuçlar elde edilir.
  • Full porselenler ışığı geçirdiklerinden doğal diş yapısına çok benzer bir estetik oluştururken, çok iyi yapılmış bile olsa metal porselenlerde bir donukluk ve yapaylık vardır. Bu nedenle özellikle ön dişlerde full porselenler tercih edilir.
  • Metal destekli porselenler bazı ışıklarda (disko, fotoğraf makinası flaşı vb) ağızda yokmuş gibi koyu renk bir boşluk görüntüsü verirler. Full porselenler ise aynı doğal diş gibi her türlü ışığı geçirirler.
  • Metal destekli porselenler mekanik olarak dişe yapıştırılırlar. Full porselenler ise mekanik ve kimyasal olarak dişe tutturulur. Bu yüzden metal desteklilere göre tutuculukları çok daha yüksektir.
  • Alt yapısında metal olmadığı için kuron - diş eti hizasında koyu renk bir çizgi olmaz. Daha estetik bir görüntü sağlanır.
  • Diş eti çekildiğinde, full porselenler estetik görünümlerini korurlarken, metal porselenler diş ile birleştikleri bölgede kötü bir görüntü oluştururlar.
  • Alt yapıda kullanılan bazı metallere karşı (nikel vb. ) oluşabilecek allerji riski full porselenlerde yoktur.
  • Önceden dişleri kesilmiş kişilere metal desteksiz (metalsiz) porselen kuronlar uygulanabilir.
.

Bir kuron nasıl yerleştirilir?
Kuronlama işlemi birkaç adımda yapılır. Dişhekiminiz, gerektiği şekilde dişiniz üzerinde hazırlık yapar, çürük kısımları varsa temizlenir ve dişin tam bir modelinin elde edilebilmesi için ölçü alınır. Elde edilen modele göre kuronunuz son halini alacaktır. Kuron tamamen hazır hale geldiğinde, dişhekiminiz gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra yerine yerleştirecektir. Siz ve dişhekiminiz, görünüşünden ve konumundan memnun kaldıktan sonra kuron daimi olarak yapıştırılır.
Kuronların bakımı nasıl yapılır?
Dişlerinizi günde iki defa fırçalamalı ve bir defa da diş ipi ile temizlemelisiniz. Bu temizleme işlemi, bakterilerden oluşan plakları ortadan kaldıracaktır. Bu konudaki en önemli nokta diş ve dişetinizin birleştiği bölgedeki  plakların temizlenmesidir. Kuronların kırılmasını veya zarar görmesini önlemek için, sert yiyecek ve nesneleri çiğnemekten kaçınmak gerekir. Yine her durumda olduğu gibi dişhekiminizi rutin olarak ziyaret etmeniz, kuronların ömrünü uzatacaktır.
Tamamlanmış bir kuronun görünümü nasıldır?
Dişhekiminizin öncelikli hedeflerinden biri de yapay dişi, doğal dişe mümkün olduğunca benzetmektir. Bunu başarabilmek için renk, şekil, ısırma ve doğal ile yapay dişlerinizin her ikisinin de boyutları göz önüne alınır. Bu faktörlerden herhangi biri görünüşünüzü önemli ölçüde etkileyebilir. Bu işlem sonucunda, nasıl bir görünüm beklediğinizi dişhekiminizle ilk seansta konuşmalısınız.
Köprü veya sabit protez tam olarak nedir?
Bir veya birden fazla dişin kaybı durumunda oluşan boşlukları doldurmak için, komşu dişlerden destek alınması esasına dayanan bir tedavi şeklidir. İki türü vardır;
Niçin köprüye ihtiyaç duyulur?

Görünümünüz, diş sağlığınız ve diş - çene işlevleri için gereklidirler. Bir köprü yüzünüzün doğal şeklinin korunmasında ve dudak - yanak'ın desteklenmesinde yardımcı olabilir. Bir azı dişinizin kaybı, yüzünüzün olduğundan daha yaşlı ve yıpranmış görünmesine sebep olabilir.
Daha da önemlisi eksik dişlerin giderilmemesi ağız ve diş sağlığını bozar. Her bir diş, bir diğerini tamamlayacak şekilde tasarlanmıştır. Bir diş kaybedildiğinde, diğer dişler kayıp dişin oluşturduğu boşluğa doğru zaman içinde hareket eder veya eğilirler. Karşı çenedeki diş de boşluğa uzar. Bu alışılmadık diş hareketleri, hem dişte hem de dişetinde gerilimlere yol açar. Bütün bunlara ilaveten, dişeti ve kemik dokularda tahribat meydana gelir. Normal - doğal diş temasları bozulduğu için, dolayısıyla fizyolojik temizlik de engellendiğinden, dişler çürümeye eğilimli hale gelirler.
Kayıp dişler çiğneme ve konuşmayı olumsuz yönde etkiler. Konuşurken bir çok sesi çıkarmaya yardımcı oldukları için düzgün konuşmak eksiksiz bir diş yapısıyla mümkündür. Ayrıca, tek taraflı çiğnemek eklemlere patolojik yük bindirir.
Bir köprü nasıl tutturulur?
Sabit bir köprü, kayıp dişin yokluğundan kaynaklanan boşluğa doğru, yanındaki doğal dişlerden destek alınarak yapıştırılır. Böylece yapay bir diş, kayıp dişin yerini alır. Yapay diş, doğal dişlerin üzerine hazırlanan kuronlara tutturulur.
Köprü işleminde ne tür malzeme kullanılır?
Köprü malzemesi seçilirken, görünüm ve fonksiyon göz önüne alınır. Köprüler zirkonyum,altın alaşımlar, kıymetli olmayan alaşımlar, porselen veya bütün bu malzemelerin kombinasyonundan oluşabilir.
METAL DESTEKSİZ ZİRKONYUM ESASLI KÖPRÜLER
Bu sistemde alt yapı olarak metal yerine beyaz bir alaşım olan zirkonyum kullanılır. Son teknoloji ürünü bu altyapı estetik ve dayanıklılığı birarada sunabilme özelliğine sahip tek malzemedir. Sistemin en büyük avantajı ulaştığı çok yüksek dayanılılıkla arka bölgedeki köprülerde de tam estetik bir görünüm sağlamasıdır.
Yeni zirkonyum alt yapılı porselen kaplamalar diş eti problemi, ve allerji yapmamasının yanında, ışık geçirme özelliği ile dogal dişlere yakın estetik ve fonksiyonu yakalamımızı sağlamaktadır.
Zirkonyum, yüksek ısılara, darbelere dayanıklı, hafif, ısı ve elektrik iletmeyen, ışık geçirebilen bir elementtir.
Ayrıca ağızda tad bozukluğuna, dişeti problemlerine ve ağız kokusuna yol açmayan sağlıklı bir materyaldir.
METAL DESTEKSİZ IPS KÖPRÜLER
Güçlendirilmiş porselenin özel makinalarda sıkıştırılması ile elde edilir. Özellikle ön dişlerde, ışık geçirgenliğinin çok iyi olmasından dolayı tercih edilir. Arka bölge için özellikle çiğneme kuvvetlerine karşı yeterince dayanıklı değildir.

Her Yönden Vücut ve Dişlerle Uyumlu
Kullanıcılar için  bazı önemli avantajlarıda bulunmaktadır. Zirkonyum  yiyecek artıklarının ve mikroorganizmaların diş yüzeyine tutunma oranını düşürmektedir. Böylece iyi bir ağız hijyeni sağlanmaktadır. Zirkonyum oksit ısıyı iletmez, sıcak ve soğuk yiyecekler aldığınızda dişlerinizde hassasiyet meydana gelmez.
Köprüyü nasıl korumalıyız?
Ağzımızdaki sağlıklı dişleri korumak çok önemlidir. Günde en az iki defa fırçalamamız ve ara yüz temizleyicilerle (diş ipi, özel fırçalar) temizlememiz gerekmektedir. Temizleyiciler, plak olarak adlandırdığımız yapışkan bakteri tabakasının temizlenmesine yardımcı olur. Plaklar dişeti hastalıklarına ve dişlerin çürümesine yol açarlar. Diş veya dişi tutan kemik herhangi bir şekilde zarar görürse diş köprü desteğini kaybedebilir.
Özellikle köprünün etrafını, altını ve doğal dişle olan bağlantı alanlarını özenle temizlemek gerekir. Diş ipi ve özel fırçalar, bu alanlara ulaşmamıza yardımcı olacaktır. Hepsinden önemlisi, dişhekiminizi düzenli olarak ziyaret etmelisiniz. Unutmayınız ki, köprünün planlaması ve kurulması aşamasındaki dişhekimi faktörü, köprünün ömrünü belirleyen en önemli faktörüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder